Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp i tågtrafiken norr om Gävle efter olycka – förseningar att vänta

Just nu är det en del problem i tågtrafiken på sträckan Söderhamn/Iggesund efter att en kontaktledning rivits ned i samband med en trafikolycka. Stoppet påverkar tåg mellan Gävle och Sundsvall.

Annons

TV: Så här säger räddningstjänstens insatsledare om läget

Det är just nu stopp i tågtrafiken mellan Söderhamn och Hudiksvall, vilket alltså beror på ett elfel i Iggesund. Det finns ännu ingen prognos för när trafiken kan återupptas, men det kommer att kunna ske tidigast vid 02.15, enligt Trafikverket. Efter att först ha beräknats tidigast till 22 och sedan midnatt har tiden skjutits fram hela kvällen.

Problemet uppstod strax efter 16-tiden på tisdagen när en kontaktledning revs ned i samband med en lastbilsolycka. Stoppet gör att tågresenärer på sträckan kommer att tvingas transporteras med ersättningsbuss.

Läs mer: Trafikolycka i Njutånger – lastbil har dragit ned ledningar

Tågstoppet hänga samman med en tidigare trafikolycka på länsväg 663 där en lastbil körde ned kontaktledningar vid en järnvägsövergång.

– Det är en lastbil som rivit ned kontaktledningar vid Njutånger, och detta påverkar tågtrafiken mellan Gävle och Sundsvall. Vi har ingen prognos från trafikledningen om hur lång tid det kommer att ta innan trafiken är igång igen, säger Per Aronsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Vid 23-tiden meddelade Trafikverkets att reparationsarbetet på olycksplatsen dragit ut på tiden och man tidigast kan börja rulla tågtrafiken igen någon gång vid 02:30-tiden.

Mer läsning