Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikdom överklagas

SANDVIKENFör två veckor sedan friades en 65-årig bilförare från misstankar om att ha vållat en 24-årig motorcykelförares död. Nu överklagar kammaråklagare Ulf Back den friande domen.

Annons
Sandvikens tingsrätt ansåg inte att 65-åringen gjort sig skyldig till något medvetet risktagande eller att han varit tillräckligt oaktsam för ett åtal. I domen jämförs brotten vårdslöshet i trafik och vållande till annans död, det brott som 65-åringen åtalades för.

Tveksamt
Tingsrätten menade att han inte kunde fällas för ansvar för vållande till annans död eftersom det är tveksamt om den oaktsamhet som förekom vid olyckan räcker till ett åtal för vårdslöshet i trafik.
Kammaråklagare Ulf Back anser dock inte att resonemanget håller eller att de båda brotten går att jämföra såsom tingsrätten gjort. Han vill därför att hovrätten ska pröva saken.

SOFIA ÖHLANDER