Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trångt på resecentrum

GÄVLENågonstans har det begåtts ett misstag. Långfärdsbussarna kommer inte in vid det nya resecentret. Men innan invigningen ska bristerna åtgärdas.

I onsdags provkördes långfärdsbussarna vid det nya resecentret på Fisktorget.
Bussarna, som är drygt 15 meter, hade en hel del krångel med att komma in på området. Chaufförerna fick backa och ta om för att komma in. Infarten är helt enkelt för trång.

Provkör tidigt
- När man bygger något provkör vi så tidigt vi kan men inte på Fisktorget. På andra platser har det skett avstämning med svängradien, berättar Anders Lundell, driftchef på Swebuss.
Swebuss huvudsakliga verksamhet är inte förlagd till Fisktorget påpekar Lundell. Däremot har flera andra, privata, bussbolag sina hållplatser vid det som ska bli det nya resecentret. Gefle Dagblad har talat med några av dem.
- Den konstnärliga utsmyckningen har varit det viktigaste, säger en av dem som vill vara anonym.
En annan säger att de långa 15 metersbussarna blir allt vanligare och att det begåtts misstag även på andra håll i landet. Planerarna har mätt efter de mindre bussmodellerna.
Men den krångliga infarten kommer att åtgärdas.
- Det har provkörts i god tid. Kanske räcker det med att flytta några stolpar. Men ingen har hunnit titta på det än, säger Lars-Erik Mossberg, sektionsledare på tekniska kontoret.

"Det är bökigt nu"
Han håller med om att det inte ska vara så trångt som det är i dag.
- Man ska inte behöva riskera att köra på kantsten och sånt. Det är bökigt nu.
Den sista augusti ska resecentret vara klart men busstrafiken ska ledas in redan den åttonde juli.
- Jag hoppas att det inte kostar extra. Det blir alltid diskussion om betalning. NCC som bygger måste visa att vi lämnat felaktiga uppgifter via vår konsult, säger Lars-Erik Mossberg.


Moniqa Swälas
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se