Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trångt på startlinjen i Gestrikekannan

Med 129 anmälda förare torde Gestrikekannan bli den tävling som samlar flest startande i landet denna rallyvinter.
Årets tredje deltävling i FM och Vinter Rally Cup – avgörs lördag.

Annons

Av de 14 A-förarna i fyrhjulsdrivna klassen får Markus Hällbo, Säter, gälla som knapp favorit, tilsammans med stockholmaren Björn Adolfsson. Per-Arne Ljung, Hofors, gäller som gästrikehopp.

Självskriven förhandsfavorit i tvåhjulsdrivna klassen är Tobias Söderqvist. Årsundaföraren har vunnit båda de SM-deltävlingar som körts och har imponerat stort. Vem ska kunna matcha Tobbe med kartläsande brodern Joakim?

Skutskärs Kim Nilsson har revansch att fordra efter motigheter i varje framträdande hittills i vinter. När bilen håller ihop – och Kim håller sig på vägen – går det fort!

Kanske vill även hemmaåkaren Oskar Sundell ha ett ord i laget i sin stora bakhjulsdrivna Volvo. Samma sak gäller B-föraren Anton Alkberg, Sandviken – trea i Otrimmat 2wd i SM och som har varit säkerheten själv denna vinter.

I Volvo Original ska mycket till för att rubba Magnus Olsson. Hemmavägar är visserligen inte alltid en fördel, men Magnus är snabb oavsett vart i distriktet han tävlar. Skutskärs Martin Lindberg får försöka ge jämtarna Anton Brorsson och Pär Pålsson en match om "silvret".

Tre segrar och en andraplats är facit hittills i år för Martin Eliasson, Skutskär, i standardklassen Grupp E. Han toppar FM, Vinter Rally Cup – samt även den riksomfattande Grupp E-cupen. Siktet torde vara ställt på ytterligare en pokal.

Fyra sträckor ingår i Gestrikekannan, mätande åtta mil. Start och mål sker från Folkets Hus i Järbo.