Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trassligt förhållande slutade i rätten

SANDVIKENEtt trassligt förhållande under två år slutade med förhandling i tingsrätten i Sandviken på torsdagseftermiddagen.

Den misstänkte, en polisman i Gästrikland, stod åtalad för misshandel och sexuellt utnyttjande av sin fästmö. Två yrkanden som han till viss del erkände.
- Men det stämmer inte alls med den gärningsbeskrivning som åklagaren har, menar mannen.
De två träffades på ett möte för anonyma alkoholister 1999.
Tycke uppstod och de blev ett par.
- Men det var stormiga två år, berättade kvinnan.
Den misstänkta misshandeln ägde rum på hotell Winn i Falun den 2-3 juni 2001. Paret åkte dit för att koppla av, men festen slutade i bråk.
- Vi drack lite, sa kvinnan. Älskade och var sedan ute och tittade på festligheterna.
Allt var frid och fröjd trots spritkonsumtion av mannen och ölkonsumtion av kvinnan.
- När vi kom tillbaka till hotellet och skulle sova ville jag älska, sa mannen. Men det ville inte hon.
- I stället kallade han mig jävla finnhora, berättade kvinnan. I det läget hade jag fått nog, men jag väntade tills han somnat innan jag klädde på mig.
Enligt mannen hade kvinnan väckt honom när hon påklädd skulle lämna hotellrummet.
- Hon skrek att nu var det slut, sa mannen. Jag rusade upp och följde efter henne i hotellkorridoren när hon började skrika. Jag bar in henne i rummet för att försöka tysta ner henne, men fick en smäll i ansiktet av henne.
- Fel, menade kvinnan. Han kom ur sängen och gav mig en rejäl smäll i ansiktet. Jag ramlade i sängen och han satte sig på mig och tog strupgrepp och hotade döda mig. Jag hade dödsångest.
Kvinnan kom loss och sprang ut i korridoren.
- Men han kom ikapp mig och drog in mig i rummet medan jag skrek rakt ut, sa kvinnan. Sedan lyckades jag smita en gång till och med hjälp av portiern lyckades jag gömma mig.
Men det dröjde ända till början av juli innan polisanmälan gjordes.
- Jag ville inte anmäla honom med tanke på hans barn, sa kvinnan. Men till slut gjorde jag anmälan i samråd med en arbetskamrat.
Ett vittne berättade hur kvinnans psyke förändrats månaderna före händelsen.
- Från att varit glad och pratsam blev hon tyst och inbunden, sa vittnet. Hon berättade också att det var krångel med hennes kille.
Vittnet hade sett blåmärket på kvinnans hals, men hon påverkade henne inte att gå på läkarundersökning för att få bevis fastställda.
- Jag har så pass stor erfarenhet att jag kunde bedöma blåmärket som tre-fyra dagar gammalt och det stämmer tidsmässigt, sa vittnet.
Åtalet om det sexuella utnyttjandet hölls bakom stängda dörrar.
Den misstänkte mannen riskerar att vid fällande dom skiljas från sin anställning inom polisen om han fälls för misshandel och sexuellt utnyttjande.
Dom i målet meddelas senare.

JÖRGEN LARSSON