Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Traveler

Annons

Abalone Dots gör sitt yttersta för att bli Sveriges eget Dixie Chicks på andra skivan, uppföljaren till fjolårsdebuten ”From a safe distance”. Delar av ”Traveler” är inspelad i Nashville, med legendariske pedal steel-gitarristen Al Perkins bland gästmusikerna, och omslagsbilderna är upphottade på sedvanligt vis, allt i hopp om ett genombrott i countryns hemland. Och konstigare saker har väl hänt.
Tjejerna kan sin stämsång, förgyller varje refräng med den, och låtarna befinner sig tryggt i countryns bredaste mittfåra, medan banjo och fioler rotar musiken i bluegrassmyllan.
Produktionen har inte riktigt det ”organiska livesound” som eftersträvades, här finns i stället en snäll radioprägel som landets P 4-producenter lär älska framöver.
Tyvärr känns Abalone Dots lite lättviktiga emellanåt. Man saknar den svärta som krävs för att alla texter om olycklig kärlek ska kännas trovärdiga – något som blir extra tydligt i den fina, men poänglösa, covern på Dolly Partons klassiker ”Little sparrow”.