Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Traveler

Abalone Dots gör sitt yttersta för att bli Sveriges eget Dixie Chicks på andra skivan, uppföljaren till fjolårsdebuten ”From a safe distance”. Delar av ”Traveler” är inspelad i Nashville, med legendariske pedal steel-gitarristen Al Perkins bland gästmusikerna, och omslagsbilderna är upphottade på sedvanligt vis, allt i hopp om ett genombrott i countryns hemland. Och konstigare saker har väl hänt.
Tjejerna kan sin stämsång, förgyller varje refräng med den, och låtarna befinner sig tryggt i countryns bredaste mittfåra, medan banjo och fioler rotar musiken i bluegrassmyllan.
Produktionen har inte riktigt det ”organiska livesound” som eftersträvades, här finns i stället en snäll radioprägel som landets P 4-producenter lär älska framöver.
Tyvärr känns Abalone Dots lite lättviktiga emellanåt. Man saknar den svärta som krävs för att alla texter om olycklig kärlek ska kännas trovärdiga – något som blir extra tydligt i den fina, men poänglösa, covern på Dolly Partons klassiker ”Little sparrow”.