Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre akademier på högskolan

Dagens institutioner ska ersättas av tre akademier när Högskolan i Gävle omorganiserar. Syftet är att skapa en mer sammanhållen högskola och fokusera på högskolans profilområden.

Högskolestyrelsen fattade igår ett inriktningsbeslut om den nya organisationen. Det slutliga beslutet tas i augusti och ska sedan genomföras vid årsskiftet. Högskolans rektor Maj-Britt Johansson ser fram emot den nya organisationen.

– Det blir en enklare beslutsprocess och det blir en tydlighet som samhället utanför högskolan har efterlyst, säger hon.

Exakt hur de nya akademierna ska organiseras är inte klart. Men man arbetar utifrån att varje akademi ska representera ett av högskolans tre profilområden som är hälsofrämjande arbetsliv, byggd miljö och lärarutbildning.

Utformningen av den nya organisationen har fått kritik och vissa kritiker har sagt att högskolan kommer att bli mer toppstyrd med den nya organisationen.

– Det är en farhåga som är överdriven. Det här är en anpassning till hur det redan ser ut på andra högskolor och universitet, säger Maj-Britt Johansson.