Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tre allt för lika coacher..."

Annons

Hej Keb!
Jag och min son åkte från Stockholm för att kolla in Brynäs igen. Vi hade biljetter på fjärde raden precis bakom Brynäs spelarbås (nej det var inte Brynässhopens förtjänst, ticnet är bättre). Vi tyckte att det var guldplatser och såg fram emot att få kolla in spelarnas fightingface in action, men ack så besvikna vi blev. Vi märkte redan på uppvärmningen att FBK var mer laddade.

Markström såg riktigt less ut, i viss mån förståeligt. Men det var inget tryck i de andra Brynässpelarna heller.

Efter en hyfsad förstaperiod så blev det sedan häpnadsväckande hur lama spelarna såg ut, Molin drog klubban i sargen en gång och Dackell såg förbannade ut vid ett tillfälle, men sen då?

Spelarna hade ingen jävlaranamma eller galet ansiktsuttryck när de åkte av isen för ett byte. Oförståeligt.

För en elitsseriespelare måste väl en avgörande slutspelsmatch på hemmaplan vara något av det härligaste man får vara med om?

Men var var gnistan, tacklingarna och skotten? Hade stora förväntningar efter den fina insatsen borta i Karlstad, men av de blev intet.

Jag tycker att våra tre coacher är allt för lika i sin personlighet. De verkar vara lugna och ödmjuka killar alla tre. I matchen mot FBK var de alldeles för lugna och framförallt passiva. När FBK gör 2-0 och 3-0, vad gör de? Ingenting!?!? Ingen timeout, ingen petning av någon spelare, ingen toppning av laget. Varför inte? Hade de redan gett upp? Riktigt svag coaching!

En Leffe Strömberg eller Challe är guld värd i ett slutspel (lite tjatigt i längden med ett gapande, men ack så nödvändigt ibland)

Känner mig så grymt besviken på Brynäs senaste insats...

Jag och sonen har lagt ner tusenlappar för att följa och stötta Brynäs detta slutspel, bensinpengar T/R Stockholm/Gävle/Karlstad, 50/50 lotter, matchprogram och souvenirer och då förväntar man sig åtminstone att spelarna kämpar och har en krigarinställning.

Kanske Almtunas tränare kan vara något för Brynäs inom en snar framtid?

Anders Åsberg

SVAR:  Det går att tycka hur mycket som helst hur coacherna ska agera i båset gentemot sina spelare - men jag tar tio gånger hellre en tränare som tyst analyserar och inte står och gastar på spelarna under pågående match.
* De lyssnar inte på sånt, utan genomgångar ska ske före och i pauserna.
Kan även säga dej att brynässpelarna själv högt och rent gillar tränarnas coachingsätt i båset. Så där behövs ingen förändring, som jag kan se det.
---
Almtunas kolugne norrbottning Jonas Rönnqvist är en stor framtidsman inom tränarbranschen, men ännu för grön och orutinerad för elitseriesammanhang.

Mer läsning

Annons