Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre år för dråpförsök

GÄVLE
I en sträng dom dömdes en 45-årig man till tre års fängelse för dråpförsök.
Bakgrunden är att 45-åringen i slutet av april slog en klyvyxa i axeln på en vän som deltog i en dygnslång fest.

Annons
- Efter att ha pratat med min klient har vi kommit överens om att överklaga, säger försvarsadvokat Odd Kjölsrud.
- Han blev ordentligt överraskad, fortsätter advokaten.
Det var i ett hus i Gåsholma som dramat utspelade sig. 45-åringen och en yngre man drack alkohol på kvällen och fortsatte med det nästa dag.
Det hela urartade i en dispyt mellan männen. Uppgifterna om varför de började bråka går i sär. Enligt den man som fick en yxa i axeln rörde grälet bilaffärer. Enligt 45-åringen blev man osams för att kamraten försökt stöta på 45-åringens flickvän.
I vilket fall som helst gick 45-åringen ned i källaren och kom upp med klyvyxan. Han måttade ett slag som träffade skuldran. Inga ben bröts men det började blöda från axeln.
Nu hade omkringboende vittnen uppmärksammat handgemänget. Man lyckades övermanna och hålla fast 45-åringen till dess en polispatrull kom fram till Gåsholma.
De som ingrep har också vittnat i tingsrätten att de upplevde situationen som mycket allvarlig - hade de inte lyckats hålla fast 45-åringen hade det varit risk för kamratens liv.
Kammaråklagare Micael Dahlberg var nöjd med domen även om han ansåg att den var i mildaste laget:
- Det var lågt och straffet hade kunnat krypa upp ett år, säger åklagaren.
45-åringen ska vara kvar i häktet i väntan på att tingsrättens dom vinner laga kraft. Vilket den inte kommer att göra eftersom 45-åringen redan deklarerat att han tänker överklaga.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se