Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre byggnader förstörda vid brand

Tre äldre byggnader vid Vettsjön i Järbo totalförstördes av en brand tidigt på onsdagsmorgonen. En granne slog larm och när Räddningstjänsten kom till platsen var alla byggnaderna redan övertända och gick inte att rädda.

Annons

Det var strax före klockan fem på onsdagsmorgonen som Räddningstjänsten fick larm om rök och smällande i skogen. Det visade sig att tre byggnader brann för fullt och det gick inte att rädda dem.

Troligen hade det brunnit länge på platsen. Det brann bara i byggnaderna och inte i skogen runt omkring.

Enligt Johan Melin, ansvarigt inre brandbefäl på SOS-alarm var det gamla kulturhistoriskt värdefulla timrade hus som brann, ett bostadshus på 100 kvadrat och ett uthus på 120 kvadrat. Dessutom fanns ett mindre rökeri på tomten.

Husen var i privat ägo men användes inte som sommarbostad. Mer som förråd och vid tillfälliga övernattningar. Byggnaderna har enligt uppgift gått i arv i flera generationer.

Polisen genomförde en teknisk undersökning av brandplatsen på onsdagseftermiddagen.