Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre häktade för narkotikabrott

SANDVIKENTvå män och en kvinna häktades på torsdagen vid tingsrätten i Sandviken misstänkta för grovt narkotikabrott.

Annons
Trion greps på onsdagen i en lägenhet på Majorsgatan i Storvik sedan polisens narkotikagruppen i Gästrikland haft både inre och yttre spaning på de tre.
Häktningsförhandlingarna fördes bakom stängda dörrar, men enligt vad som framkom så erkände de tre narkotika brott, men inte av grov art.
- Men det rör sig om mer än 3.5 hekto amfetamin och gränsen för grovt narkotikabrott går vid 2.5 hekto, förklarade kammaråklagare Anders S Pettersson efter häktningarna. Straffvärdet är minst två år.
De tre fanns i lägenheten när polisen slog till. I samband med husrannsakan hittades också amfetaminet.
Ingen av de tre är hemmahörande i Gästrikland utan de kommer alla från Stockholm. Det är kvinnan som står för lägenheten och hon sällskapar med en av de två männen. En av männen är för övrigt dömd i Falun och han har bott i Borlänge.
- Allt tyder på att de hade tankar på att sälja amfetaminet, menar Ingvar Wiklund, ansvarig för polisens narkotikagrupp. Det rör sig om ett värde på marknaden för 90 000 kronor.
- Den här narkotikagruppen är mycket effektiv och den har gjort flera gripanden de sista veckorna, säger Ingvar Wiklund. Men vi skrapar bara lite på ytan eftersom det finns hur mycket narkotika på marknaden som helst.
Åtal mot de tre ska vara väckt senast 20 juni.