Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre mål på fem minuter blev för mycket

/

Det håller inte att släppa in tre mål på fem minuter - då vinner man inga matcher i elitserien. Brynäs var inte med i början och 3-0 redan efter 8.27 minuter var i det närmaste ointagligt mot formstarka Frölunda, som till slut vann med 4-2.

Annons

Brynäsarna kom igen på ett beundransvärt sätt efter första periodens utskåpning, efter att de inlett de två första bytena på ett bra sätt och skapat ett par fina chanser.
Resten av perioden från den andra minuten var bara Frölunda, som spelade en bländande hockey och lekande lätt gick fram till tremålsöverläge.
Mot ett passivt, avvaktande och stillastående brynäsgäng som varken tog riktig markering eller hann med i svängarna när Tomi Kallio i första hand lät skridskorna och benen trumma på över isen.
Backen Jusso Hietanen fick bittert erfara det i samband med 2-0-målet. Rundad som han blev och inte alls hann med i sidledsåkningen. Men missen uppstod redan högre upp i banan, när Widing dribblade och tappade pucken innanför offensiva blå, istället för att passa ut till frie Wanvig med farten uppe på högerkanten. Niskala snappade upp pucken och frispelade Kallio med farten uppe i mittzon.

Ett ödesdigert misstag!

godkänt för andra halvan av matchen och får ta med sig det till de två avslutande hemmamatcherna, mot Modo och Djurgården, innan juluppehållet.
Matcher av större vikt än denna i Scandinavium, där det gäller att komma igen snabbt efter detta bortanederlag och inte tappa mark i mittregionen fram till omstarten på annandag jul i Linköping.
Det var två av seriens formstarkaste lag, om man räknar de tio föregående matcherna, som möttes - och Frölundaiterna fortsatte på sin inslagna segerväg och gick upp till andra plats i tabellen. Nu bara två poäng efter ledande Linköping.
En topplats som Ulf Dahléns mannar mycket väl kan bibehålla säsongen ut, så bra är Indiangänget. Absolut formstarkast och bäst för tillfället i varje fall.

på både 1-0 och 2-0 efter två rejäla misstag och när 3-0 också föll befarade i varje fall jag rena målraset.
Anders Lindbäck spelade dock mycket bra och svarade för flera jätteräddningar när Frölunda pressade på som mest. Där hemmalaget definitivt kunde ha avgjort matchen.
"Limpan" höll tätt perioden ut och när Ove Molin i slutet av perioden prickade in sitt sjätte mål och reducerade till 3-1 gav det nya krafter och ett väldigt viktigt psykologiskt mål.
Brynäskeepern släppte sedan i mellanperiodens upptakt in 4-1 för lätt, Kallios vinkelskott gick in via benskydden och skridskorna - men det var också enda misstaget han gjorde.
Anders fina spel kostade på kroppen och han tvingades lämna kassen sex minuter in på sista perioden p g av krampkänning i ena benet och in kom Jacob Markström och höll tätt matchen ut.

ännu en gång i mitten av slutronden, var aggressivare och jobbade på för att åstadkomma ytterligare ett mål och få riktig nerv i matchen.
Det kom aldrig, bästa chansen hade Lars Jonsson, som tillsammans med Janos Vas passade fram till Johan Alcéns första mål i höst som gav 4-2-reduceringen.
Back-Lasse blev hakad av Hahl i en kontring tre mot en och missade skottet mot Johan Holmqvist.
Där rök chansen till poäng och slutet av matchen blev mest grinigt, irriterat och med massor av utvisningar och ett rejält slagsmål mellan Micke Johansson i VF och Granström i Brynäs, som båda fick matchstraff.
Brynäs drog även på sig två onödiga utvisningar före dess när man först gavs möjlighet till spel fem mot fyra - och det försatte ytterligare möjligheten till målutdelning.

blev på intet sätt överkörda, om man undantar den olyckliga femminutersperioden med tre baklängesmål, och kom tillbaka på ett beundransvärt sätt - även om det den här gången inte gav kvittering och poäng.
Den andra halvan av matchen blev under alla förhållanden jämn inför 11.982 åskådare i Scandinavium, som fick se sina kålleboys göra en kanonmatch i första perioden men en sämre andra halva av matchen.
Den gick definitivt i brynäsfavör. Men det är målen som räknas och återigen orkade gävleborna bara med att tillverka två mål.
När motståndet är så bra som det Frölunda presterade räcker det inte till poäng, så är det bara.

hade bra fart på skridskorna och var matchens store spelare. Hade del i alla fyra målen.
Finländaren, som inledde säsongen tämligen trögt, gjorde själv två av målen och spelade fram till till de två övriga. Tomi har nu tillverkat tio mål. Och fler lär det bli framöver från hans pricksäkra klubba.
Tvåmålskytt blev även återbördande centern Jonas Nordquist, med spelmotorn Niklas Andersson och Kallio, och alla tre dominerade isen i stor och framgångsrik stil. Brynäs hade inget motvapen att stoppa linan.
Ove Molin och Steve Dixon var Brynäs två bästa spelare, tycker jag, medan många av de andra inte alls kom upp i normal standard.  Ett plus i varje fall till Sebastian Lauritzen som i sin 14:e match gjorde bästa insats hittills. Anton Persson skötte sig också förtjänstfullt i sin säsongsdebut, han bör ges fler chansen som center i fjärdekedjan, tycker jag.
Över mål-Lindbäck faller ingen skugga, det går på intet sätt att skylla förlusten på honom.

till på tok för stora ytor och markeringen vid tre av de fyra målen var direkt bristfällig.
Det på sistone säkra försvarsspelet lyste helt med sin frånvaro. Dessvärre.
Det gäller snabbt att komma upp på normal nivå redan på torsdag mot Modo, som med nye kanadensiska målsprutan Jeffe Ulmer (tremålsskytt i Skellefteå senast) kommer till Läkerolen på torsdag.
Ett pånyttfött Modo med åter stort självförtroende efter den långa svacka som ångermanlänningarna haft.
Det tycks nu vara Rögles tur att ha hamnat i en vågdal, femte raka förlusten kom mot Färjestad (1-3), som i likhet med Frölunda är seriens just nu främsta lag.
Tur var det även för Brynäs att HV 71 åkte på sitt första nederlag, 5-6 hemma mot Linköping, under ordinarie tid efter en rad matcher utan poängtapp.
Därmed är avståndet mellan Brynäs och smålänningarna fortfarande tre poäng.
Varje poäng är som bekant livsviktiga.

Mer läsning

Annons