Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre misstänkta för grov misshandel

SANDVIKENTre personer är misstänkta för lördagens grova misshandel på Jerntorget.

Annons
Det rör sig om två män, 22 och 23 år gamla, och en 14-årig pojke. Den huvudmisstänkte 23-åringen är sedan tidigare väl känd för polisen.
Kammaråklagare Ulf Back tror att ett åtal kan vara väckt ganska snart.
- Det är svårt att säga. Men i och med att de är ganska många som jobbar med det här på polisen så tror jag inte att det behöver dröja alltför länge, säger han.
Ännu har dock ingen bland de många åskådare som bevittnade händelsen hört av sig till polisen.
- Nej, ingen. Det är konstigt. Därför vill vi från polisens håll trycka på det igen, att de som varit på plats och sett det här ska höra av sig till oss, säger kriminalinspektör Torbjörn Larsson vid Sandvikenpolisen.
Trakasserierna mot de två handikappade rubricerades från början som ofredande, men kan komma att ändras till misshandel.
- Jag kan inte gå in på saker i detalj, men ja, det har diskuterats om en upptrappning vad gäller brottsrubriceringen där, säger han.
De senaste dagarna har flera personer hörts om händelsen, bland annat det utsatta handikappade paret. Torbjörn Larsson vill inte säga något i övrigt om omständigheterna kring händelsen på torget.
- Visst har jag en personlig åsikt om en sån här sak, men den behåller jag för mig själv.
Han berömmer dock Hasse Persson som försvarade den handikappade mannen och kvinnan och med det utsattes för grov misshandel.
- Det är lovvärt att det finns såna människor kvar, som har civilkurage.
SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se