Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre rutinerade akter till Ön i Hedesunda

Vem har sagt att det inte går att ha roligt på en tisdag? Inte var det då arrangörerna bakom programmet till Ön i Hedesunda i alla fall. På tisdagskvällen öppnar de nämligen scenen för hela tre rutinerade musikakter, i form av Weeping Willows, Arvingarna och Looking Back Band.

Namnkunniga dansbandsgänget Arvingarna drog i gång sin musikkarriär redan 1989, och sedan dess har de hunnit med en hel del. Fyra gånger har de deltagit i melodifestivalen, och 1993 kammade de till och med hem den svenska schlagerbucklan med låten "Eloise". I Eurovisionfinalen blev det "bara" en sjundeplats för kvartetten, men de fick trösta sig med Grammisen de vann året innan för albumet "Coola killar". Sjutton fullängdsalbum har de levererat sedan starten, och det senaste, "Änglar och en massa kärlek", släpptes så sent som i slutet av 2013.

Weeping Willows, med frontpersonen Magnus Carlson i spetsen, bildades 1995 som ett coverband men debuterade med eget material två år senare, 1997. Gruppens sound har förändrats en del sedan dess, bland annat genom introducerandet av syntar och distade gitarrer i musiken. Bandets musik går ofta i känslosamma tongångar, och har genom åren knipit en del fina placeringar på den dåvarande Tracklistan i P3. Har du inte hört dem i något annat sammanhang är chansen stor att du stött på deras låt "Blue and Alone" som agerar introlåt till den svenska komediserien "Pistvakt".

Bandets sångare, Magnus Carlson, berättar för GD att några av höjdpunkterna under turnén hittills varit när de spelade på Peace&Love-festivalen i Borlänge, och genomförde ett eget utsålt gig i Stadsträdgården i Örebro.

– I Örebro blev det dessutom en hel del extranummer med låtar som vi aldrig lirat förut. Och några gamla covers som vi inte spelat på många, många år.

Att gruppen förändrats en del sedan starten håller han med om.

– Vi har varit i förändring då och då. Från det storslagna 60-talet vidare till modernare pop och rock. Men nu är vi tillbaka där vi började. Det är ju det som är speciellt med oss. Vi är bara mer rutinerade och kunniga nu. 

Han berättar vidare att de planerar en ny skiva till våren, och att han själv släpper några soulsinglar på svenska för tillfället. När det kommer till tankar inför tisdagens spelning är han mycket positiv.

– Vi träffade Arvingarna på 90-talet. Vi är mycket imponerade av deras arbetsschema! De jobbar hårt. Vi har aldrig varit på Ön i hedesunda förut. Det verkar vara som en folkpark? Med dansband och grejer. Spännande! Ta hand om varandra och varmt välkomna!

Sällskap får dessa två akter av veteranerna i Looking Back Band från Gävle, som annars ägnat mycket tid åt att spela på fester, färjor och tivolin. Tillsammans med de andra grupperna kommer sextettens dansmusik garanterat att sätta fart på benen ute på Ön.

I år går det dessutom bussar ut till Ön från Gävle, Sandviken, Harbo och Skärplinge, så det finns ingen bra ursäkt att inte vara där. Vi får hålla tummarna för att vädret tänker likadant.