Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre systrar blir tre fruar i midsommar

GÄVLEPå midsommarafton slår de tre systrarna Lena, Carina och Monica Sandin till med ett trippelbröllop.

Men hade det inte varit för en kommentar på Lenas blivande make Pär Henrikssons 40-årsfest så skulle de förmodligen förbli ogifta länge än.
- En av gästerna sa till vår pappa Ove att det var väl konstigt att han har tre döttrar, men ingen av dem är gift. Pappa funderade ett tag och så sa han att om vi gifter oss alla tre på midsommarafton så bjuder han på bröllopet, berättar Monica.
- Så då fick vi fria, säger Pär.
- Alla tre gick ner på knä och friade en efter en, berättar Sivert Algotsson.

Ovanligt
Ett trippelbröllop hör inte till vanligheterna. Kyrkoherde Bengt Wiklund, som ska viga de tre paren i Oslättsfors kyrka, har sagt att han bara varit med om ett trippelbröllop en gång förut, berättar Carinas blivande make Leif Hedström.
- Han tipsade om att det bästa var att en av marskalkerna höll alla tre ringarna i handen, säger Monica.
Trots att det är tre par inblandande har det inte varit svårt att komma överens om hur bröllopet ska vara.
- Jag är ju äldst, så jag bestämmer, säger Monica Sandin på skoj.

Mycket att tänka på
- Men jag trodde det skulle vara enklare. Det är väl bara att bestämma sig för klänning och så beställa lite mat, tänkte jag, men det har jag insett att det är mycket mer att tänka på än vad jag trodde, säger hon.
Eftersom de är så många - bara brudpar, tärnor och marskalker blir tolv personer tillsammans - har de fått begränsa antalet inbjudna till den gemensamma bröllopsfesten, som hålls i Vallbacksskolan.
- Vi måste ju tänka på pappa också, så vi har bara kunnat bjuda de närmaste. Det blir 80 personer, säger Monica Sandin.


INGEGERD SÖRGARD
026-15 96 27
ingegerd.sorgard_gd.se