Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trean: Frispark ger Brynäs skjuts uppåt

En vacker frispark i krysset var det som tog luften ur gästande Strands IF i det viktiga bottenmötet.
– Vanligtvis skjuter han mer upp i himmelen, säger tränare Evren Yilmaz.
– Det håller jag väl inte riktigt med om, säger målskytten själv.

Betydelsen av 2-1-vinsten för Brynäs gick inte att ta miste på. Vinsten innebar nämligen att laget tar klivet upp förbi Hofors på den nedre kvalgränsen och tränare Yilmaz var lättad efter matchen,

– Det här var väldigt välbehövligt och oerhört skönt, säger tränare Yilmaz.

Sjuan i tabellen besökte elvan i tabellen och publiken på Måsbergets IP bjöds knappast på någon klang och jubelföreställning.

– Nej, det var kanske inte den mest välspelade och roligaste matchen för publiken men det bryr vi oss faktiskt inte om, säger Yilmaz.

I en första halvlek, där Strand var det lag som inledde bäst, kunde Brynäs ta ledningen i en hoptrasslad situation framför mål. Om det första målet inte var någon potentiell youtube-succé, var det andra målet desto snyggare.

På en frispark utanför straffområdet tog Jesper Löfgren, 26, i och skruvade stenhårt in bollen i det högra krysset.

– Det kändes riktigt bra. Jag slår rätt mycket frisparkar och gör väl något mål per säsong, säger Löfgren.

Strand reducerade visserligen till 2-1 men andra halvlek blev till stora delar en transportsträcka.

– Klart det alltid uppstår någon situation i slutet när de slår långa bollar, men försvaret gör ett riktigt bra jobb och jag tycker vi hade kontroll, säger Yilmaz.

Grunden till vinsten lades, enligt Yilmaz, i det defensiva jobbet som samtliga i laget tog och han är klar över vad som krävs för att slippa nedflyttning

– Vi måste spela som vi gjort de senaste fem matcherna och ta det tråkiga defensiva jobbet helt enkelt, säger Yilmaz.

Jesper Löfgren, som är en av de få i laget som har Brynäs som moderklubb, var även han nöjd med hur laget uppträdde under matchen.

– I dag håller vi ihop som ett lag och kämpar verkligen för varandra, säger Löfgren.

Brynäs tabellplacering i botten kan förklaras med att de haft ett stort bortfall av spelare. Till vissa matcher har laget till och med haft svårt att få ihop till ett fullt lag och dagens match var inget undantag. Flera spelare från juniorlaget fick lånas in men tränare Yilmaz var ändå nöjd med hur de skötte sig.

– Juniorerna kommer in i det mer och mer och i dag är jag jättenöjd med hur de spelade.

Härnäst väntar en tuff match då serieledande Korsnäs IF FK kommer på besök.