Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trean: Serieledning för Valbo – för tillfället

Tre mål, tre poäng och en placering högst upp i tabellen. Det blev resultatet av Valbo FF:s 3–0–seger över Forssa Bk.
– Det känns riktigt bra, det är första gången vi leder serien, säger tränare Andreas Vestin.

Det bör tilläggas att serieledningen är högst temporär. Valbo var det enda av topplagen som var i spel under fredagen och chansen är stor att något av de andra topplagen gått om när omgång tolv är färdigspelad.

Det var två olika spelfilosofier som möttes på Åbyvallen; Valbos raka anfallsspel mot Forssas kortpassningsspel. Under den första halvlek var matchen en jämn tillställning där Valbo kan tacka duktige Sebastian Henriksson, 22, i målet för att laget höll nollan.

– I första är vi alldeles för slarviga och framför allt för omständiga, säger Andreas Vestin.

Trots att Forssa var det lag med mest bollinnehav och målchanser i första halvlek, var det Valbo som kunde ta ledningen genom Johan Sundberg, 23, efter en fin kontring. Just Johan Sundberg var planens klart bästa spelare under första halvlek och har nu gjort sju mål på sju matcher.

Efter paus kom Valbo ut som ett helt nytt lag. Omständigheten och slarvigheten lämnades kvar i omklädningsrummet och under andra halvlek var inte frågan om Valbo skulle hålla sin 1–0–ledning, utan när laget skulle utöka sin ledning.

– I andra halvlek spelar vi betydligt rejälare. När vi är noggranna är vi ett bättre lag än dem, säger Vestin.

Stolpträffarna avlöste varandra runt Forssas målvakt och i den 70:e minuten kunde till slut Valbo trycka in 2–0 på hörna och på övertid även sätta slutresultatet 3–0. Resultatet innebär att Valbo tar chansen att hänga på i toppen tabellen. Tråkigare nyheter för laget är dock att lagets målkung, Johan Sundberg, endast spelar en match till, innan han återvänder till USA där han studerar.

– Det är lite trist att jag måste åka nu när det går så bra men det är ingenting att göra något åt. Jag tror de grejar det ändå, säger Sundberg.