Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje raka för Berglund

Full fart framåt! Martin Berglund körde suveränt i Sydsvenska Rallyt och stormar mot SM-guldet i klassen Trimmat tvåhjulsdrivet.

Annons

Årets tredje deltävling i SM, det första på grus, avslutades i söndags eftermiddag.

Inför den sista dagens fyra sträckor ledde Gävleekipaget med Martin Berglund bakom ratt och pedaler – och Patrik Dybeck som kartläsare – klassen med 29 sekunder tillgodo på värmlänningen Jimmy Olsson.

Detta försprång krympte sedan med fem sekunder innan bilarna nådde slutmålet. Men det var egentligen aldrig något snack om saken.

– Vi sänkte tempot något mot slutet, även fast det ändå gick riktigt fort. Men det kändes ju inte så smart att idiotsatsa när vi ändå hade så pass stort försprång, sammanfattade Martin i samband med målgången.

Trots en del smärre bekymmer blev Sydsvenska Rallyt en succé.

– Hade inte direkt räknat med seger i gruspremiären. Visst, vi hade lite flax när Leif Peterson tvingades bryta i ledning, men det ingår trots allt i den här sporten, fortsätter han.

Efter tre raka delsegrar (i vintras i Svenska Rallyt och Rally Fäviken) så toppar Martin Berglund nu SM-tabellen på maximala 90 poäng.

– Kan det gå så mycket bättre? Vi är givetvis jättenöjda, avslutar han.

Årsundaföraren Tobias Söderqvist, med kartläsande brodern Joakim, hade också bra tempo på de sammanlagt 15 sträckorna i skogarna runt Ljungby med omnejd. Han blev till slut femma efter att ha hållit tredje plats inför söndagsetappen. Tio sekunder kom till slut att fattas fram till prispallen, där Martin Berglund och Jimmy Olsson gjordes sällskap av Mattis Olsson, Gullabo.

Tobias behåller andra plats i det totala sammandraget. Har nu 64 poäng, 21 fler än trean Niklas Karlsson, Värmdö.

I det fyrhjulsdrivna gänget tampades östgöten Jimmy Joge med Pontus Tidemand, Eda, om segern. Joge kunde till slut dra det längsta strået med ynka 1,8 sekunders marginal. Trea slutade Patrik Johansson, Växjö, distanserad med ytterligare en halv minut.