Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio misstänkt för misshandel friades

GÄVLE Tre män i 20-årsåldern friades i går från anklagelser om grov misshandel. Därmed fick den 24-årige man från Forsbacka som tog emot flera slag och sparkar inget skadestånd.

Annons
Händelsen ägde rum på Nygatan i centrala Gävle under natten till den 29 november. Två gäng hade tidigare bråkat med varandra men situationen föreföll ha lugnat ned sig.
Då skulle tre män från den ena gruppen ungdomar ha återvänt till den korvkiosk där flera personer befann sig. Åklagaren misstänkte att de tre gav sig på 24-åringen med slag och sparkar. Misshandeln skulle ha fortsatt när 24-åringen var slagen till marken. Förutom sår i ansiktet var 24-åringen medvetslös en kortare tid. Polis kom till platsen och grep de tre männen. Ett kvinnligt vittne pekade ut trion som männen som misshandlade 24-åringen.
Emellertid resonerar tingsrätten i sin dom kring så kallad identifikationsbevisning - för en fällande dom krävs dessutom annan bevisning eller att vittnet kände igen den misstänkte sedan tidigare.
Varken det ena eller det andra var fallet i det nu avgjorda målet. Dessutom friade ett annat kvinnligt vittne de tre männen från anklagelserna.