Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trist om bitter kvinna

Filmen handlar om en kvinna (Kristin Scott Thomas) som just släppts ut ur fängelset. Nu bor hon hos sin syster där hon går runt och tiger på franska. Hon är en zombie, och kritiker älskar zombier på film så länge de inte är med i zombiefilmer.

Det finns hemligheter i familjen. Jag vet inte hur många franska filmer jag sett det sista året med hemligheter i familjen. Alla franska filmer om hemligheter i familjen får svensk premiär, och så får de alltid toppbetyg av en viss sorts kritiker som skulle ha ge ”Mitt i naturen” en femma om man bara kunde få bofinkarna att kvittra på franska.

Philippe Claudel regidebuterar med ”Jag har älskat dig så länge”, och det märks lång väg. Filmen är befolkad med rätt intressanta människor men de har inget vettigt att göra, och så snart de får det så klipper Claudel. Det enda stället där han inte klippt är där han borde, det vill säga strax före en riktigt korkad vändning i slutet.