Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trist slut på fin skidsäsong

En fin skidsäsong i Kungsberget fick ett tråkigt slut. Men trots liftolyckan där en sjuårig flicka skadades var det full fart i backarna under finaldagen.

Nu är det slutåkt för den här gången i Kungsberget. I går var det säsongsavslutning och det bjöds på allehanda festliga aktiviteter, till exempel vattensurfing.

Men stämningen präglades av den olycka som inträffade i lördags då en vajer till en släplift föll ned. En sjuårig flicka fick föras till sjukhus där man konstaterade att hon brutit lårbenet.

Lena Winter från Stockholm blev vittne till olyckan.

– Det var läskigt, obehagligt, säger hon.

Under gårdagen var hon och hennes två barn tillbaka i backen och åkte som vanligt.

– Visst blir man påverkad av att något sådant händer. Men vi trivs väldigt bra här i Kungsberget och åker hit ofta. Vi litar på säkerheten.

Peter Brodd, som även han var med sin familj i Kungsberget i går, var inte orolig.

– Saker händer. Men man undrar vad olyckan berodde på, vad som gick fel, säger han.

På den frågan finns ännu inga svar.

– En teknisk undersökning av liften har påbörjats och vi får se vad den kommer fram till. Vi hoppas ha ett svar under kommande vecka, säger Catharina Utanskog, platschef vid Kungsberget.

Det finns inget, menar hon, som tyder på att det skulle ha brustit i servicen eller tillsynen av liften.

– Men om det är så måste vi givetvis åtgärda det. Vi ser allvarligt på det som inträffat.

Årets säsong i övrigt har varit lyckad, anser hon. Trots stor snöbrist har det med snökanoners hjälp gått att hålla nedfarterna i gång hela tiden.

– Vi har haft en 30-procentig ökning på boendesidan, det ser vi väldigt positivt på.