Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trollkarlens lärling

Det börjar i 800-talets England med Merlin och hans lärlingar och det slutar i Battery Park i New York 2010 med en riktig slutstrid mellan de samma lärlingar. Trollkarlens lärling är en klassisk äventyrsfilm där kampen mellan det goda och det onda lindas in i en ganska enkel handling men kryddas med en massa häftiga effekter, och eftersom det är Bruckheimer film låter det mycket om explosioner, blixtar och biljakter. Filmen är ingen stor film men det är absolut två underhållande timmar. Nicholas Cage verkar numer ha hamnat i Disneys äventyrsfilmer, lite synd på en skådis som en gång i tiden gjorde den briljanta Leaving Las Vegas, men han gör sin roll bra, Jay Baruchel och Teresa Palmer är typiska all American kids som bara fyller ut klichéerna i denna film.

Om du är ute efter två timmar där goda trollkarlar slåss mot onda trollkarlar, där handlingen är busenkel att följa men allt är häftigt gjort så kan Trollkarlens lärling vara något för dig och framförallt för elva-tolvåringar.

Peter Alzén