Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tröstens ord på Solvalla

I går var det Elitloppet på Solvalla, och det leder tankarna till min hästgalne vän Christer Carlsson, även känd som Flashen.

En gång satt han på Travkompaniets egen läktare på Solvalla och följde en upploppsstrid mellan Järvsöfaks och Moe Odin. Det var grymt spännande, publiken vrålade och Moe Odin var på väg att koppla grepp. Skulle Järvsöfaks verkligen förlora?

Just då ringde mobiltelefonen.

– Jag tog instinktivt upp den och svarade. En trött röst i andra ändan sa ”Grattis pappa, du har blivit morfar och hon är så gullig”! Det var vår älskade dotter som just hade fått lilla Isabell efter att ha gått långt över tiden.

Christer blev naturligtvis otroligt tagen av nyheten hemifrån och glömde fullständigt racet framför hans ögon – som Järvsöfaks sensationellt förlorade.

– Jag grät floder, marken gungade. Det var ett av de största ögonblicken i mitt liv.

Men travvännerna omkring honom på läktaren visste ju inte vad som samtidigt hade utspelat sig på Gävle sjukhus. De såg bara en man som satt och snyftade, och en av dem gick fram, klappade Christer på axeln och sa:

– Inte ska du vara ledsen, det kommer fler lopp.