Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trötta ­kroppar när avgörandet närmar sig

Semifinal i ”Let’s Dance”. Och fyra månaders träning börjar ta ut sin rätt.

– Kroppen värker, säger Morgan Alling.

Stämningen under torsdagens repetitioner är avslappnad. Inga vassa armbågar, samtliga danspar verkar på gott humör.

Morgan Alling och hans partner Helena Fransson sätter både sin quickstep och slowfox på första försöket. Under intervjun i greenroom är de flamsiga.

– Det är väldigt nervöst, allt kan hända. Men inte som förra veckan, när det var två nya danser. Det här känns lugnare, säger Morgan Alling och tillägger:

– Både jag, Laila och Magnus är totalt prestigelösa. Vi stödjer varandra.

Startfältet i semifinalen sägs vara det jämnaste i ”Let’s Dance”-historien. Och Morgan Alling har svårt att sia om fredagens resultat.

– Det går inte att säga vilka som går vidare, vi är olika personer med olika publik.

Gemensamt för de tre dansparen är dock att de börjar känna sig rejält trötta. Det intensiva träningsschemat märks i både leder och huvud.

– Jag tror att alla är helt slut, man får lita till adrenalinet. Vi har jobbat sex-sju dagar i veckan i fyra månader. Kroppen värker, säger Morgan Alling.

Han får medhåll av Laila Bagge, som dragit på sig en förkylning. Ute på dansgolvet skojar Tobias Wallin om hennes ynkliga hostningar.

– Jag lever på ruset att jag har gått så här långt, och näsdroppar. Jag känner mig sliten, min kropp orkar inte så mycket mer, säger hon.

Men även om ”Let’s Dance” är i sitt slutskede lär inte den hektiska tv-tiden vara över för Laila Bagge, som även tjänstgör som jurymedlem i ”Idol”.

Dagen efter finalen nästa vecka börjar talangprogrammets auditionturné i Göteborg.

– Fast det är bara för allmänheten, juryn kommer in först på måndagen. TV 4 har varit väldigt gulliga, om jag går till final får jag två lediga dagar att andas ut på, säger hon och skrattar.

För Magnus Samuelsson, som blivit utsedd till både världens och Sveriges starkaste man, borde kanske den fysiska ansträngningen i ”Let’s Dance” vara en lätt match.

Men även han känner sig utmattad.

– Det är nog mest jobbigt för mig, eftersom jag är så tung. Det är inte så att man hoppar in på gymmet och tjoar efter fem timmars dans direkt, säger han.

Ninna Prage/TT Spektra