Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tshutshu var skillnaden för GIF

Gefle IF P14 vann DM-finalen mot Brynäs med 5–3. Släkten är alltid värst, eftersom GIF:s tremålsskytt Tshutshu wa Tshakasua spelade med Brynäs i fjol.

Brynäs började matchen bäst och tog ledningen med 2–0. Båda målen gjordes av Saijdomar Abdi Mahamud. BIF ägde mittfältet och hade ett kompakt tryck mot GIF-målet.

Inget tydde på att GIF skulle komma igen. Så reducerade då förre BIF-spelaren Tsutshu efter en fin dribblingsräd så kunde han peta bollen i mål hårt trängd av Brynäs duktiga mittbackar.

Brynäs ledde i halvtid med 2–1 och tog kommandot i andra. Man hade en frispark som var värd ett bättre öde. Så vände spelet och Tsutshu löpte igenom och satte dit kvitteringen. Två minuter senare så gjorde Ibrahim Mervelle 3–2 till GIF på ett lobbskott. Nu var det bara GIF.

4–2 nickade Tsutshu in på uppstuds över duktige målvakten Philip Hyson Hörne i Brynäs. Sista tio minuterna lyckades BIF flytta upp spelet och få till en reducering. Niklas Eklöf i BIF hade sedan ett långskott som strök målstolpen. GIF fick till en kontring som Farhang Nouradin sköt från distans till 5–3. Stort jubel bland GIF-spelarna.

Att det är stora skillnader mellan spelarna i den här åldern kunde man se. Bra speluppfattning har de flesta spelarna, men kroppsligt skiljer mycket, så det gäller för ledarna ute i distriktet att ha tålamod med dessa talanger och inte sätta dem på bänken. Belöningen kommer några år senare. ulf rabon

GEFLE IF-BRYNÄS IF 5–3 (1–2)

Målen: 0–1 (2) Sajidomar Abdi Mahamud, 0–2 (14) Sajidomar Abdi Mahamud, 1–2 (29) Tshutshu wa Tshakasua, 2–2 (44) Tshutshu wa Tshakasua, 3–2 (46) Ibrahim Mervelle, 4–2 (50) Tshutshu wa Tshakasua, 4–3 (63) Adrian Bjelkendal Haaranen, 5–3 (68) Farhang Nouradin.

Domare: Sami Hani Abdul, Gävle.

Publik: 202.

Matchens tre stjärnor

3: Tshutshu wa Tshakasua, f ,Gefle

2: Sajidomar Abdi Mahamud, f, BIF

1: John Edison Gonzalez, b, BIF