Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa tider för Kungsgården

Det pekar raka vägen ner i fyran för Kungsgården efter 4–1-förlusten mot Falu FK på Sportvallen, i en match med lågt underhållningsvärde.
– Vi har extremt dåligt självförtroende både individuellt och som lag, säger Stefan Lundin, tränare i KSK.

Annons

Det var ingen struktur på spelet i inledningen av matchen. Många dåliga bollmottagningar där bollen liksom levde ett eget liv. Två misslyckade bakåtpassningar gav ändå liv i matchen.

Mohammed Meftah i Falun snappade upp en och snurrade på vägen mot målet upp tre Kungsgårdare innan han behärskat chippade in 1–0 till Falun. Två minuter senare hann Kungsgårdens tunge forward, Khochin Ali emellan på en lös bakåtpassning. Kollisionen med Faluns målvakt renderade en retur rakt ut i banan som Daniel Thelén behärskat bredsidade över målvakten till 1–1. Så långt såg det bra ut för KSK.

När domaren Marcus Jeppsson blåste en frispark för Falun strax utanför straffområdet, under vilda protester från hela KSK, så ville det sig inte bättre än att Faluns Joel Granberg lugnt och behärskat skruvade i bollen till 2–1 strax före pausvilan.

– 2–1 tycker jag är en väldigt tveksam frispark. Det är inte mycket som ramlar vår väg för tillfället, säger Stefan Lundin.

KSK kom inte igen efter detta. Hela andra halvleken var ett sömnpiller och Falun kunde mot slutet av matchen kontra i två bollar.

Kungsgården får krypa ner i skyttegravarna och göra det laget är bäst på, ett starkt försvarsspel och vassa kontringar om nytt kontrakt skall grejas.

KUNGSGÅRDEN–FALU FK 1–4 (1–2)

Målen: 0–1 (33) Mohammed Meftah, 1–1 (35) Daniel Thelén, 1–2 (46) Joel Granberg, 1–3 (63) Carl Villwock, 1–4 (91) Joel Granberg.

Domare: Marcus Jeppsson, Gävle.

KSK:s tre stjärnor:

3: Anton Cederberg, mb

2: Khochin Ali, fw

1: Marcus Nyrén, mf