Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffare kamp om biljetter till Spegeln

Biljetterna till kvällens konsert med ”Tårpilarna” tog slut på nolltid, som man brukar säga.

Annons

– Tokfullt, utbrister artistbokaren Christer ”Muttis” Björklund på Spegeln.

Men betydligt flera hade kunnat få plats om det varit som tidigare på Spelplats Gävle.

Efter en kontroll av brandmyndigheten fastslogs att salongen på Spegeln bara får ta emot 250 personer, inte längre uppemot 450 (sittande och stående).

Vad innebär detta för bokningarna framledes?

– Det får vi se, men vi har en plan B som vi diskuterar. Jag har rest mig på nio förut och så ska det bli även nu, säger ”Muttis”. Det är bara respektera de lagar och regler som gäller och som sätter säkerheten främst. Fast det har ärligt talat bara varit vid ett fåtal tillfällen förut som vi haft så stor publik som runt 400 eller fler, så vi låter oss inte knäckas.

Weeping Willows i kväll och Eldkvarn den 25 november är hittills de enda evenemang som är utsålda på Spegeln.

”Tårpilarna” slog som ni säkert minns igenom med dunder och brak med debutalbumet ”Broken Promise Land” 1997. Tio år senare kom bandets senaste kritikerrosade album ”Fear & Love”, producerad av Andy Bell i Oasis.

Sedan några år tillbaka har bandet varit relativt vilande med endast ett fåtal spelningar. Anders Hernestam är numera trummis både i Thåströms och Lars Winnerbäcks band. De senaste åren har sångaren Magnus Carlson gjort flera samarbeten med olika artister (Axwell, Petter, Trummor & Orgel m fl) men framförallt släppt två hyllade och Grammisnominerade jazzalbum med sitt band The Moon Ray Quintet, som kunde se på Bangen tidigare i sommar. Där var Magnus också populär solist hos Gävleborgs Ungdoms Big Band, GUBB.

Under hösten 2011 kommer Weeping Willows att spela mer regelbundet och ska spela in nya låtar för en kommande skiva.

Annons