Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tumult i rätten efter häktning

GÄVLEEn 22-årig gävlebo häktades på onsdagen av tingsrätten i Gävle. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för bland annat narkotikabrott.Efter förhandlingen försökte gävlebon fly och visst tumult uppstod innan polismän kunde sätta handklovar på honom.

Det var under natten till söndagen 22-åringen greps i en bil i Uppsala. När patrullen genomförde en husrannsakan hittade man knappt 1 000 Rohypnol-tabletter, som 22-åringen erkände tillhörde honom.

Fler misstankar
Utom för narkotikabrott finns misstankar om en rad andra olagligheter. I september förra året ska han ha försökt rycka till sig en mobiltelefon från ägaren.

Domen blev skyddstillsyn, som förvandlades till ett åtta månader långt fängelsestraff när han i november förra året hotade en väktare på akutintaget i Gävle.

Tätt inpå den villkorliga frigivningen i maj i år skedde de brott 22-åringen nu är misstänkt för, bland annat ett så kallat motvärnsrån. Mannen ska enligt misstankarna ha tagit en mobiltelefon från dess ägare och hotat honom med kniv när denne försökte ta tillbaka den.

Till det ska alltså läggas det misstänkta innehavet av Rohypnol-tabletter.

Tingsrätten lät häkta 22-åringen, som därefter försökte fly. Mannen hann springa ett tiotal meter längs en korridor i tingsrätten innan två polismän kunde ta fast honom. Belagd med handklovar fördes han till häktet.

Åtal ska vara väckt den 7 augusti.

MATS HEDSTRÖM