Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust i slutet för SIF

Sandvikens IF skapade tillräckligt många chanser för att vinna mot Hudiksvall.
I stället ställde en blöt plan till den i matchens näst sista minut och det blev 1–0 till hemmalaget.
– Klart det känns riktigt surt att förlora på det här sättet, summerade SIF-tränaren Anders Boman.

Det var efter ett inkast där bollen gled till i det blöta gräset, SIF-spelaren missbedömde det hela en aning och ett friläge för hemmaspelaren Mehmed Hafizovic skapades. Några sekunders slumpmässiga händelser och så glad poängen iväg för SIF.

– Vi gjorde en riktigt bra match över 90 minuter och höll oss verkligen till den plan vi hade lagt upp innan. Särskilt i andra halvlek hade vi ett rejält tryck och skapade flera heta lägen. Det var bara det där sista som saknades – och tyvärr är det ju det som räknas, sa Boman.

Han fick se Björn Berglund pricka ribban med ett distansskott och Hjalmar Öhagen klippa till från ungefär samma läge med en stolpträff som resultat.

– Det var väl dom två chanserna som var absolut närmast att resultera men det fanns även flera tillfällen. Men det grinade oss i ansiktet den här gånge, sa SIF-tränaren.

Det ska också sägas att Hudiksvall, som just nu är inne i en fin formtopp, också hade en ribb- och stolpträff. Men i övrigt var det SIF som vaskade fram övriga målchanser.

Regnet gjorde planen tung och svårbemästrad och ställde till det för båda lagen. Men efter hand fick SIF tag på bollen och styrde spelet på ett bra sätt. Speciellt då i andra halvlek var det mycket spel mot hemmamålet.

– Vi var värda alla tre poängen men det hade varit okej med en också. Att då förlora kändes förstås inte alls särskilt bra. Vi hade behövt alla tre poängen men får ta nya tag i stället.

I ett redan tungt skadedrabbat SIF fick också Andreas Sipuri kliva av med en känning i pausen.