Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tusentals elever i Gävle samlades i Gavlerinken under Barnkonventionens dag

Under tisdagen fylldes Gavlerinken med 2400 elever i årskurs 5 och 6 från Gävles alla skolor. Det var för att uppmärksamma alla barn och ungdomars rättigheter under Barnkonventionens dag.

Se tv-klippet när Gefle Dagblad minglar på Barnkonventionens dag i Gavlerinken

Det var "En bra start" – Gävle kommuns samarbete med Brynäs If och Unicef som anordnade Barnkonventionens dag i Gavlerinken. Barn och undgomar från Gävles skolor hade samlats i arenan för att prova hinderbanan, lösa kluriga spel i matte och för att få träffa andra elever från olika skolor i kommunen.

– Alla barn har rättigheter och alla har samma värde. Vi har valt att uppmärksamma två viktiga punkter för att fira Barnkonventionens dag. Det handlar om alla barns rätt till utbildning och alla barns rätt till lek och fritid, berättar Maria Sundman som är verksamhetsansvarig för En bra Start i Brynäs If.