Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuula kan ha hittats

Den försvunna Tuula Lavikkala kan vara hittad. En kropp som tros tillhöra en kvinna har hittats vid Älgsjön söder om Gävle.

På torsdag morgon fick polisen ett samtal från en arbetsledare från ett skogsbolag som berättade att hans anställda hittat en avliden person i skogen söder om Gävle vid Älgsjön. Utifrån kläderna bedömer polisen att det handlar om en kvinna, men kroppen måste identifieras med hjälp av tandkort eller DNA. Det ska inte finnas några skador på kroppen som tyder på våld, men klarare besked kommer när den rättsmedicinska undersökningen gjorts.

Identifieringen kommer att börja idag fredag. Varken polis eller åklagare vill lämna några ytterligare kommentarer.
- Vi kan inte lämna ut några mer uppgifter nu, säger Margareta Olander, vakthavande befäl.

Kroppen är förd till rättsmedicin i Uppsala och kommer att undersökas under fredagsmorgonen. Runt lunch beräknar polisen att man har fastställt om det är Tuula Lavikkalas kropp som hittats. Polisen bekräftar att det är hennes anhöriga som underrättats. 

Polisen hänvisar till sinpresstalesmansom ska kunna lämna ytterligare uppgifter under fredagen.

Hon är misstänkt för att ha förskingrat 20 miljoner kronor från Borgarskolan och lämnade sitt hem på sin cykel samma två dagar efter att förskingringen uppdagades. I lägenheten fanns så väl plånbok som pass och ett sönderrivet avskedsbrev. Hon har varit häktad i sin frånvaro sedan slutet av januari, misstänkt för grovt bedrägeri.
Om det visar sig att det är Tuula Lavikkala som nu har hittats kommer förundersökningen att läggas ner.

Både polisen och frivilligorganisationen Missing People har sökt efter henne vid flera tillfällen, men utan att hitta några spår. Cykeln saknas fortfarande.
Tuula Lavikkalas anhöriga har underrättats om fyndet.

Linda Berglund
Anna Bagge