Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: MC-förare allvarligt skadad i krock

(Uppdaterad 22.23) En MC-förare från Tierp skadades allvarligt i en kollision med en buss i Älvkarleby på onsdagsmorgonen.

En mc-förare blev påkörd av en buss i Älvkarleby under onsdagsmorgonen. Föraren ska då ha klämt sig så illa att han bröt båda benen och fick föras med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Olyckan inträffade vid sjutiden på Brobacken i höjd med kraftverket, då motorcykeln enligt uppgift blev påbackad av en linjebuss från UL. Den 54-årige mc-föraren hamnade under bussen och ska ha klämts illa över båda benen. Skadorna var inte livshotande, men mannen fick föras i ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han opererades under dagen.

Ingen annan skadades i olyckan även om busschauffören ska ha blivit chockad efter händelsen.

På eftermiddagen fanns ingen misstanke om brott enligt Uppsalapolisen. Eventuellt ska det ha uppstått ett problem med bussen som föranledde olyckan, därför har båda fordonen bärgats och ska genomgå en teknisk undersökning.
Under räddningsarbetet stängdes vägen av helt, men öppnades igen vid halv tio-tiden.