Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV och bilder från bandygymnasiets resa till Kemerovo: "En trolig upplevelse"

Bandygymnasiet i Sandviken var förra veckan på den årliga turnén i Ryssland och spelade en turnering i Kemerovo där storlaget Kuzbass håller till
– Otroligt kul. Det var mycket jag blev överraskad av, säger Olle Öijer i laget.

Det blev både bandy och en stark känsla av Ryssland för gänget från bandygymnasiet.

Man spelade sex matcher i Kemerovos inomhushall – och man fick en glimt av Kemerovo i Sibirien. En stad med lång över halvmiljonen invånare.

– Grått. Det kändes som det var grått överallt, det låg som ett moln över staden hela tiden, berättar Olle.

– Men det var mycket häftigt att titta på. Vi besökte ju Chimikstadion där det går in över 30 000 åskådare och även bandymuseet där. Bandyn är verkligen stor där.

Det glänste också om bandyn.

– Jo, det får man säga. Det märktes att vi var gäster också och att alla ville slå oss. Vi fick uppfattningen av att alla lag toppade när de mötte oss.

Bandygymnasiet spelade sex matcher och vann två, spelade en oavgjord och förlorade tre.

– Vi får väl erkänna att vi rycktes med i matcherna och hamnde lite i de ryska lagens stil med full fart framåt. Men det är ju sånt där man lär sig av också.

Förutom Bandygymnasiet var fem lag från Kemerovoområdet med, samt ett från Kazakstan med. Storklubben i Kemerovo är Kuzbass och till slut vann deras –99-lag turneringen. Ett lag som Bandygymnasiet spelade 0–0 mot.

– Det var i alla fall en upplevelse att få vara med om. Så nu är det bara att köra igång barmarksträningen här hemma med sikte på nästa säsong, säger Olle som har ett år kvar på bandygymnasiet och senaste säsongen var lagkapten i SAIK:s U18-lag.