Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Resan blir ett djungelvrål

En del människor tycker det kan det vara apjobbigt att åka kollektivt. Det vill Stadsbussarna ändra på med att slå ett slag för turismen till Furuviksparken. Nu med ett nytt lockbete: att låta resenärerna slappna av i djungelmiljö.

Annons

En av de gula välkända stadsbussarna ser inte längre ut som vi känner den. Premiärturen för Djungelbussen avgick igår från Centralstationen till Furuviksparken och pryds av stora håriga chimpanser och orangutanger fastsatta med stripes. Nästan lika luden är Tom Jones som vädjar till oss att komma och se hans djuriska show den 4 augusti. Men ännu fräsigare blir det inne i fordonet. Golvet har blivit till högt gräs och bananer hänger i klasar från taket. Ormar, apor, spindlar och ödlor övervakas av två gigantiska huvuden tillhörande en tiger och ett lejon. I ljudsystemet susar det av amazoniska läten och Michael Jackson.

Stadsbussarna har kommit på idén tillsammans med Furuviksparken som verkar ha skojfriska styrelser. Minns bara påskhelgen då häxor från Blåkulla styrde Gävles lokaltrafik.

– Vi ville att äventyret skulle börja redan på bussen i Gävle, förklarar Henrik Nyquist, informationschef på Stadsbussarna.

Fyra turer går varje dag från Gävle till Furuvik fram till den 7 augusti. Två på förmiddagen och lika många på eftermiddagen. Resan börjar vid Centralen eller Rådhuset men 11.20 går det även att ta sig från Sätra Centrum. Dessutom är avgångarna synkade med X-Tåg, Upptåget och SJ för att underlätta för långväga resenärer.