Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lina Sjöberg från Bergby blev första maktspelaren i premiäravsnittet av Big Brother

/

Lina Sjöberg, 25 år från Bergby är Gävles nya bidrag till reality-världen. Under söndagskvällen gick hon in i Big Brother-huset. Kanal 11:s nya säsong har undertiteln "Maktspelet" och Lina blev den första att vinna tittarnas gunst som "maktspelare".

Annons

Big Brother sänds i år med sin tionde säsong. Precis som första säsongen 2000 är det Adam Alsing som leder programmet, denna gång med panel-medlemmarna Daniel Breitholtz och Vanessa Falk.

Under söndagskvällen var det premiär på Kanal 11. En av de tio deltagarna är Lina Sjöberg, 25 från Bergby. Den poledancande och bloggande mjölkbonden kunde vi läsa ett stort personporträtt på i Mitt Gävle i juni.

LÄS MER: Intervju med Lina Sjöberg i Mitt Gävle i juni.

Hon driver en gård tillsammans med sin syster, mamma och pappa och har även uttalat sig flera gånger i Gefle Dagblad om sin situation som mjölkbonde.

LÄS MER: Så slår sänkningen mot bönderna.

Förra säsongen av Big Brother hade blygsamma tittarsiffror. Därför har programmakarna tänkt om till årets upplaga som ska vara lite smartare än tidigare, enligt en artikel i senaste numret av Magasinet Filter.

"Maktspelet" är undertiteln för programmet i år. Tittarna får varje vecka rösta fram vem av deltagarna som förtjänar titeln som maktspelare. Vinnare i det första avsnittet blev Lina Sjöberg. Det innebär att hon fick en slags makt, där hon ska straffa en spelare och ge en annan en belöning. Hur hon valde går att se i måndagens avsnitt som sänds klockan 21.00.

I Big Brother Maktspelet deltar även Patricia Elmqvist, trummis i punkbandet Beyond Pink, som besökte 026 Hardcore i Gävle i maj.

...

LÄS MER:

Mjölkbönder hotas av Ryssland.

Tufft läge för mjölkbönder.

Mjölkbonde trots kärva tider.

Mer läsning

Annons