Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två förlorare i derbyt

Derbyt mellan Kungsgården och Hofors blev en match med två förlorare då resultatet blev 1–1.

Det innebär att Kungsgården nästa säsong spelar i fyran och för Hofors del får inte Söderhamn ta poäng i bortamötet med Avesta om kvalchansen ska finnas kvar inför den sista omgången.

– Vi gör en bra match idag ,men vi har haft för stor omsättning på spelare och bara haft samma lag i de två inledande vårmatcherna, sa Kungsgårdentränaren Stefan Lundin.

Den första halvleken såg varken ut som ett derby eller ens en division 3-match. Det var oinspirerat och lågt tempo. Kungsgården fick ett tidigt ledningsmål på straff efter att Hofors målvakt Niklas Nyström fällt Marcus Eriksson och straffen satte Matthew Crust säkert i mål. Så långt såg det bra ut för hemmalaget.

Men Hofors tog över allt i den andra halvleken efter att Kungsgårdens Robert Bryant fått ett rött kort. Hofors trummade på och laget skapade målchanser men planens gigant, KSK-målvakten Jordan Godsey, gjorde några enorma räddningar och han höll Hofors nollade fram till det återstod fem minuter att spela.

Då fick Hofors en frispark som inte såg så farlig ut, men den ändrade riktning två gånger och bollen styrdes otagbart in av en KSK-försvarare.

– Det går inte att spela fotboll i 45 minuter som vi gjorde idag och våra farliga omställningar var helt borta, sa den besvikne Hoforstränaren Jerry Haaranen.

Kungsgården fick nöja sig med två säsonger i trean och det kanske inte är helt omöjligt att laget kan vara tillbaka till säsongen 2015. Hofors stod inte att känna igen den här gången.

KUNGSGÅRDEN–HOFORS 1–1 (1–0)

Målen: 1–0 (5) Matthew Crust, 1–1 (85) Självmål.

Domare: Johan Thalin, Storvreta.

Hörnor: 2–8.

Utvisningar, KSK : Robert Bryant (63) Hofors: Ephrem Kidane (83)

Publik: Knappa 200.

KSK:s tre stjärnor:

3: Jordan Godsey, mv

2: Joakim Kullberg, mb

1: Marcus Eriksson f,.

Hofors tre stjärnor:

3: Joel Persson, mf/mb

2: Filip Johannesson, mf

1: Samba Mbood, mf