Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två förnekar knarkbrott, den tredje erkänner

SANDVIKENI går stod de tre personer inför rätta som förra veckan åtalades för bland annat grovt narkotikabrott. Trion består av en man och en kvinna från Storvik och en borlängebo. De två männen åtalas för att tillsammans ha inhandlat 280 gram amfetamin i Stockholm.

De ska sedan ha fraktat narkotikan till Sandviken och Storvik där den förvarats i kvinnans lägenhet. Vid ett tillslag i bostaden i början av juni fann polisen 294 gram amfetamin, narkotika till ett värde av 84 000 kronor.
Erkänner brottet
Borlängebon förnekar brottet, liksom kvinnan. De båda får stöd av den tredje av de misstänkta. Han erkänner brottet. Vid rättegången underströk han genom sin advokat att han införskaffat och fraktat narkotikan utan medverkan från de andra två.
- Min klient har endast för egen del förvärvat och innehaft narkotikan, inte i samförstånd med de andra, sa mannens försvarare advokat Urban Andersson.
Borlängebon, som förnekar det grova narkotikabrottet, medger dock liksom de andra att han använder droger och därför också haft narkotika, men enbart för eget bruk. Han åtalas alternativt till det grova narkotikabrottet för i första hand medhjälp till grovt narkotikabrott och i andra hand för vårdslöshet med narkotika. Efter gårdagens förhandling släpptes han.

Kvar i häktet
- Med tanke på brottsmisstankens art så pekar den omständigheten på att han kommer att frikännas, sa borlängebons försvarare advokat Kaj Axlund efter förhandlingen.
Storviksparet blev båda kvar i häktet, mannen för att han erkänt sig skyldig till det grova brottet och kvinnan för att hon redan avtjänar ett tidigare straff i ett annat mål. Mannen åtalas dessutom för flera fall av olovlig körning och kvinnan för häleri, alternativt häleriförseelse.
Dom faller den 12 juli.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se