Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två häktade för misshandel med yxa och skruvmejsel

Två av tre misstänkta män är nu häktade efter händelsen i Åbyggeby den 21 juli då de tre männen ska ha trängt sig in i en 45-årig villaägares hem för att sedan misshandla honom med baksidan av en yxa och en skruvmejsel.

Den tredje mannen greps i helgen efter att ha varit anhållen i sin frånvaro.
I går omhäktades en 26-årig man medan en 36-årig misstänkt medbrottsling häktades vid Gävle tingsrätt, båda på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel och grovt hemfridsbrott. En tredje, 29-årig man, sitter anhållen.
– Jag väntar på att kunna höra honom och hoppas på att kunna lämna in en häktningsframställan i dagarna, säger åklagaren Helena Swahn.
Gårdagens häktningsförhandlingar hölls bakom stängda dörrar och mycket är fortfarande oklart, även för åklagaren.
– Vi har inte den tekniska bevisningen än; SKL har inte hunnit riktigt klart än. Sen är det utredningen i övrigt; ju fler misstänkta desto mer jobb, vi måste veta vem som gjort vad. Omständigheterna kring händelsen är inte heller helt utredda, säger hon.
Det var en tisdagskväll för tre veckor sedan som de tre männen trängde sig in hos en 45-årig man som de träffat tidigare under dagen. 45-åringen ska sedan ha kommit rusande ut från huset, blödande från huvudet.
Helena Swahn vill inte gå in på om de nu häktade männen erkänner eller förnekar brott. Hon tycker dock att bevisläget är gott.
– Jag bedömer att det kommer att leda till åtal, säger hon.
Åtal ska vara väckt den 24 augusti.