Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två kilo amfetamin i beslag

SANDVIKENOmkring två kilo amfetamin hittades natten mot lördagen i en 34-årig mans bostad i Sandvikentrakten. Mannen häktades i går vid Sandvikens tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. 34-åringen motsatte sig inte häktningen och erkänner därmed helt eller delvis brott.

Annons
Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar och kammaråklagare Ann-Charlotte Bålman är mycket förtegen om ärendet. Hon vill inte heller kommentera den angivna mängden på två kilo.
- Jag vill inte gå in på några detaljer, men kan säga att mängden narkotika vida överstiger gränsen för grovt narkotikabrott, säger hon.

Polisen slog till
Gränsen för grovt narkotikabrott för amfetamin går vid omkring 250 gram.
Det var på fredagskvällen som polisen efter en tids spaning slog till mot en lägenhet i Hofors. Lägenhetsinnehavarna är ett medelålders par. I bostaden hittade polisen en mindre mängd amfetamin och även en del hembränd sprit. Där träffade polisen även på 34-åringen, som sedan tidigare är väl känd i narkotikasammanhang. Polisen beslöt då att även göra en husrannsakan i 34-åringens bostad. En betydligt större mängd narkotika än den i Hofors hittades då. Även ammunition och misstänkt stöldgods ska ha hittats. Men Ann-Charlotte Bålman ville i går inte kommentera om det även finns misstankar om vapenbrott eller andra brott riktade mot 34-åringen.
- Inte för närvarande, men vi har vissa beslag att fundera på, säger hon.

Förtegen åklagare
Efter beslaget anhölls 34-åringen och även hans sambo. Kvinnan släpptes dock på söndagseftermiddagen. Om 34-åringen har haft för avsikt att sälja eller sprida narkotikan vidare går Ann-Charlotte Bålman inte in på. Inte heller om fler misstänkta personer finns med i utredningen.
- Av utredningsskäl har jag inte fler kommentarer i dagsläget. Men jag kan säga att det här är resultatet av mycket gott polisarbete. Polisen har jobbat för fullt med det här. Nu måste vi analysera materialet och se hur vi ska gå vidare, säger hon.
34-åringen dömdes 1996 till ett fyra år och åtta månader långt fängelsestraff för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. 977 gram amfetamin och ett antal vapen hade då hittats i hans bostad.
Åtal ska vara väckt senast den 7 januari.

SOFIA ÖHLANDER