Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två klassegrar till länet

Två klassegrar gick till Gästrikland när Monitorrallyt inledde säsongen i distriktet i skogarna runt Ilsbo i lördags. Anton Alkberg, Småbacka, vann tvåhjulsdrivna klassen för C-förare och i Ungdom drog Emil Bergkvist, Hofors, det längsta strået.

Annons

Tävlingen omfattade två sträckor som kördes två varv. Totalt blev det nära sex mil på de isiga och hala vägarna.

Anton Alkberg har tills i år tagit klivet upp från Ungdom till C-förare. Ockelbokillen – med pappa Christer som kartläsare – körde riktigt fort och knep en överlägsen förstaplats. Nära 1,5 minut skilde till andraplacerade Niklas Hedblom, Sandviken, vid slutmålet.

– Ett motorstopp bara. I övrigt har det stämt bra, summerade son och far Alkberg efteråt.

Ungdomsklassen (körkortslösa förare 16-18 år) blev en munsbit för Emil Bergkvist, som toppade från start till mål. Marginalen skrevs till en minut och 43 sekunder tillgodo på Gävles Daniel Budin.

I tvåhjulsdrivet Elit styrde Mattias Engvall, Skutskär, in som sjua. Tempot räckte också för att bli tredje bästa B-förare.

Johan Engberg, Gävle, slutade tolva – trea i ”veterangänget”.

Bråttom i Ilsboskogarna hade även Martin Lindberg. Skutskärsföraren lade beslag på andra plats i Volvo Original Elit, halvminuten efter segrande hemmaåkaren Jonas Edlund.

Evelina Olofsson, Hofors, slutade fyra i kategorin för C-förare.

Thomas Åsberg, Gestrike, krigade om segern i C-förare Grupp E när han dessvärre körde av vägen på den sista sträckan.

– Ungefär 20 meter från den plats jag besökte naturen i fjolårets tävling. Så kan det gå, suckar Thomas.

Jörgen Joons, Skutskär, klarade fjärde plats.

Totalsegrade i Monitorrallyt gjorde hemmasonen Patrik Flodin, VM-tvåa i PWRC-klassen två år på rad. Dryga halvminuten kom att skilja till SMK Hälsinges Niklas Hägg.