Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två månader gammalt föl försvann

Ett två månaders hingstföl saknas sedan natten mot lördag från Evelina Erikssons hästhage i Åkrarna Ockelbo.

Fölet fanns i hästhagen tillsammans med fyra vuxna hästar på fredagskväll, men var borta på lördag morgon. Stängslet var trasig på ett par ställen och det fanns både älgspår och spår från de stora hästarna på de trasiga ställena, men inga spår efter fölet. Många har varit engagerade i sökandet efter fölet, både hundar och människor har sökt igenom närområdet utan tecken efter fölet. Evelina Eriksson har därför polisanmält försvinnandet då hon tror att någon kan ha varit till sommarhagen och stulit fölet.

– Men det behöver modersmjölk minst ett par månader till, även om det börjat äta gräs helt nyligen, säger hon.

Hingstfölet håller just på att tappa fölpälsen och är palmino och ljusbrun med en vit stjärna i pappan. Evelina Eriksson beskriver att man säker på avstånd kan ta fel på fölet och ett rådjur, även om fölet är något ljusare i färgen. Fölet är också väldigt socialt och kommer gärna fram till folk och vill bli kliad. Den som har uppgifter om fölet kan lämna upplysningar till polisen på telefon 114 14.