Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två nya företag på Fjällbacken

Två företag från Sundsvall etablerar sig på Fjällbackens industriområde i Gävle.
– Vi tror att Gävle är en strategiskt bra stad att etablera sig i, säger Peter Wilhelm, säljare och delägare i Handelsstål i Sundsvall.

Företaget Handelsstål säljer och lagerför stål, rör, armering, aluminium, rostfritt stål och är en samarbetspartner till olika större företag i branschen.

Tillsammans med Handelsstål etablerar sig även Profilplåt, ett annat företag från Sundsvall. Företaget lagerför och säljer takprofiler och takpannor i plåt och har också egen tillverkning. Profilplåt vänder sig främst till plåtslagare och privatpersoner.

De båda företagen är grannar även i Sundsvall och kommer att hålla till i samma lokal på Fjällbacken.

– Det är ett bra tillfälle för oss att expandera och Gävleregionen är intressant för oss. Här finns medelstor till stor tillverkande industri och ligger rent geografiskt rätt till, säger Peter Wilhelm.

Handelsstål och Profilplåt har rekryterat varsin medarbetare till etableringen i Gävle.

Handelsstål startade sin verksamhet i Sundsvall 2001. Förra året hade företaget fyra anställda och omsatte 24 miljoner kronor.