Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två nya företag till Gävle

Två företag från Sundsvall etablerar sig på Fjällbacka industriområde i Gävle.
– Vi tror att Gävle är en strategisk bra stad att etablera sig i, säger Peter Wilhelm, säljare och delägare i Handelsstål i Sundsvall.

Handelsstål säljer och lagerför stål, rör, armering, aluminium, rostfritt stål och är en samarbetspartner till olika större företag i branschen. Tillsammans med Handelsstål etablerar sig även Profilplåt, ett annat företag från Sundsvall. Företaget lagerför och tillverkar egna takprofiler och takpannor i plåt och vänder sig främst till plåtslagare och privatpersoner.
De båda företagen är grannar även i Sundsvall och kommer att hålla till i samma lokal på Fjällbacken.
– Det är ett bra tillfälle för oss att expandera och Gävleregionen är intressant för oss. Här finns medelstor till stor tillverkande industri och ligger rent geografiskt rätt till, säger Peter Wilhelm.
Handelsstål och Profilplåt har rekryterat var sin medarbetare till etableringen i Gävle.
Handelsstål startade sin verksamhet i Sundsvall 2001. Förra året hade företaget fyra anställda och omsatte 24 miljoner kronor.