Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två nya mötesfria mil

SANDVIKEN
Breddningen av riksväg 80 från Sandviken till Tegelbruket i Storvik är i slutfasen. Projektet har gått betydligt snabbare än planerat.

Enligt den ursprungliga planen skulle mitträckena monteras först nästa år. Två torra och vackra somrar och i övrigt bra flyt i projektet har gjort att arbetena gått mycket fortare än planerat. Till våren återstår därför bara smärre justeringar samt bullerplank.
- 27 oktober har vi byggmöte med försyn. Då ska nog det mesta vara klart, säger projektledare Enar Olofsson vid Vägverket i Härnösand.
Det innebär att hela vägsträckan från motorvägen vid Sandvikens östra infart till Tegelbruket i Storvik blir mötesfri. Större delen av den omkring 20 kilometer långa sträckan är omgjord till trefältsväg.

Fyra körfält
Mellan Sandvikens västra infart vid Scherpbacken och Hillsta är trafikmängden så hög att Vägverket valt att bredda vägen till fyra körfält.
Lokalvägen mellan Stigen och Hillsta är också den i det närmaste klar. Där återstår uppsättning av vägmärken och belysning.
Den tidigare usla vägen genom Hillsta var ursprungligen inte tänkt att ingå i projektet. Så blev det ändå och nu är den breddad, har ny beläggning och belysning.
- Före jul ska belysningen vid bron i Scherpbackan fungera igen, lovar Olofsson.

Lamporna blåste ner
Belysningsstolparna vid bron ramlade ner i kraftig blåst för ett och ett halvt år sedan.
- Det berodde på felkonstruktion. En av masterna föll och drog den andra med sig. Nu kommer det upp nya master som vi är säkra på kommer att hålla måttet.
OLLE HILDINGSON
026-15 96 38
olle.hildingson@gd.se