Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två överfallsvåldtäkter i centrala Gävle

Under natten till i torsdag har polisen tagit emot två anmälningar om överfallsvåldtäkt. Båda våldtäkterna ska ha skett i centrala Gävle i närheten av Kyrkogatan. Polisen ber nu om tips från allmänheten gällande en bil med ett okänt antal män i.

Den ena våldtäkten anmäldes 01:40 under onsdagsnatten av en 31-årig kvinna. Hon kommer från södra Sverige och var i Gävle för att besöka sin pojkvän. En timme senare 02:44 kom nästa anmälan om våldtäkt in till polisen, denna gång av en 22-årig kvinna från en norrländsk stad, som också hon var i Gävle på besök. Den 22-åriga kvinnan blev även bestulen på sin plånbok, nycklar och mobiltelefon. Brotten är rubricerade som våldtäkt respektive våldtäkt och rån och skedde båda två i centrala Gävle i närheten av Kyrkogatan.

Polisen ber nu allmänheten höra av sig om någon har sett en bil med två eller flera män i vid tiden för brotten. Männen verkar känna varandra och uppges ha haft en högljudd jargong och varit påflugna, på framförallt kvinnor.

Det finns i nuläget inga misstänkta till någon av brotten.