Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två tredjeplatser i Oktobersprinten

Andreas Prepula och Peter Encrantz höll båda bra tempo i Oktobersprinten.

Facit blev var sin tredjeplats – där Prepula var nära segern i klassen Volvo Original/Grupp N 0-1400 kubik.

Annons

Tävlingen var årets avslutande i Hälsingeserien. En två kilometer lång sträcka kördes norr om Ilsbo, där underlaget bestod av fruset grus – vilket ställde till en del spratt för några av deltagarna.

Andreas Prepula hade otur i det första åket, där han blev hindrad av en konkurrent som kört i diket

– Bilen var med publikens hjälp uppe på vägen och jag tappade tid innan jag kunde passera, berättar Åmotkillen.

Som därefter vann både åk 2 och 3 – men fick hålla tillgodo med tredje plats i sammandraget. Trots allt fattades bara dryga tre sekunder till den översta pallplatsen.

– Synd på första åket, men sådant som händer. Men det har fungerat bra i de senaste tävlingarna sedan jag fått till väghållningen på min Suzuki, fortsätter Ante.

Segern gick till hemmaåkaren Jonas Edlund, medan Anders Sjöbom, Nordjämten, slutade tvåa.

I fyrhjulsdrivna klassen infriade Jörgen Edholm från Stugun alla högt ställda förväntningar. Marginalen blev till slut 11,5 sekunder före Conny Nyström, Söderhamn.

Skutskärs Peter Encrantz gjorde tre bra körningar och fullbordade prispallen (slutade dessutom fyra totalt i tävlingen).

– Jag är nöjd med min insats. Det har fungerat bra idag, sammanfattade Peter efteråt.