Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två unga män döms för våldtäkt

Två unga män som våldtog en 15-årig flicka döms till sluten ungdomsvård respektive fängelse. Båda ska också betala skadestånd och utvisas från landet.

Flickan har ett lättare psykiskt handikapp och hade svårt att värja sig när 17-åringen och 19-åringen kontaktade henne när hon var på väg hem från affären i ett bostadsområde i Gävle en tidig kväll i början av maj.

Männen sa sig vilja visa något i en lägenhet och 15-åringen övertalades att följa med. Inne i bostaden våldtog båda männen den 15-åriga flickan.

Efteråt kunde hon peka ut brottsplatsen, det vill säga 19-åringens lägenhet. Han kunde därmed gripas. Senare kunde även 17-åringen omhändertas.

Domen föll i Gävle tingsrätt i går.

19-åringen ska avtjäna två års fängelse och betala över 80 000 kronor i skadestånd. 17-åringen klarar sig tack vare sin låga ålder undan med åtta månaders sluten ungdomsvård, men ska betala lika mycket i skadestånd.

Efter straffen ska båda utvisas från Sverige och förbjuds att återvända före 2019.