Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två unga omkom i trafikolycka i Årsunda

Två unga män omkom i en bilolycka i Årsunda söder om Sandviken på natten till fredagen. Olyckan inträffade på länsväg 272 i höjd med motorstadion, tre kilometer söder om Årsunda.
De båda omkomna är från länet.

– Vi tror att det är två 17-åringar. Vi har kontaktat anhöriga men vi är ännu inte helt klara med identifieringsarbetet, säger Peter Wiman, vakthavande befäl på Gävlepolisen.
Polisen fick larmet om olyckan klockan 01.37. Bilen färdades söderut. Enligt polisen hamnade bilen troligen i vägrenen och träffade med stor kraft ett träd och slogs sönder i tre delar. Föraren och passageraren ska ha omkommit omedelbart.
Enligt Peter Wiman finns det inga vittnen till olyckan. De båda i bilen var ensamma på vägen när det hände. En bilförare som kom strax efteråt stannade och larmade SOS.
Delar av bilen ska ha fortsatt 30 meter bort. Vägen var under fredagsnatten avstängd för räddningsarbete men öppnades sedan strax efter klockan fyra.
Under gårdagen undersökte polisen olycksplatsen och fordonet ytterligare.
Bilen var också registrerad i länet. Polisen ska undersöka vraket för att se om ett tekniskt fel kan ha orsakat olyckan.