Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två vill ta över Sandviks service

SANDVIKENTvå olika företag vill ta över Sandvik Service AB:s verksamhet och personal.

I går och förrgår var båda företagen i Sandviken för att presentera sig själva för Sandviks ledning och fackklubbar.
-Vi för parallella förhandlingar med de två företagen. När de är klara kommer vi att ha ett detaljerat material att presentera för koncernledningen för beslut, säger Åke Axelsson, vd för Sandvik Service.
Då finns det tre alternativ, förklarar han: Att ett företag tar över verksamheten, att de båda företagen får dela på den, eller att allt fortsätter som tidigare.
Som Gefle Dagblad berättade för två veckor sedan funderar Sandvik på att outsourca stora delar av verksamheten i bolaget Sandvik Service.

150 berörs
Där ingår bland annat byggande, fastighetsförvaltning, utbildning och företagshälsovård. Ungefär 150 personer i Sandviken berörs av planerna.
Av den anledningen har representanter från både SIF och Metall varit med under mötena med de två företagen.
De har haft enskilda frågestunder där ingen ur Sandviks företagsledning suttit med.

Ta över allt
Enligt Åke Axelsson är det mest önskvärt att ett företag kan ta över all verksamhet och personal. Om företaget dessutom kan flytta hela sin verksamhet till Sandviken ligger även det i plusskålen.
-Ja, det gör det, även om det inte är någon avgörande fråga. Den viktigaste frågan är naturligtvis: vilken service kan de ge oss? Men kan de flytta hit all sin verksamhet betyder det skalfördelar. Då är det bra för Sandvik. Och det gör det mer attraktivt för personalen att gå över, säger han.
Åke Axelsson hoppas att man inom två veckor har klart för sig om man vill satsa på ett samarbete med något av de aktuella företagen.
MAGNUS LUNDQUIST
026-277598
magnus.lundquist_gd.se