Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvillinglycka i älgparken

Två tvillingpar älgkalvar har fötts i Kybacka älgpark nu på försommaren. De båda älgkorna Ellen och Klara och alla telningar mår bra rapporterar Marie Hansson.

Kybacka älgpark utanför Gävle har blivit ett populärt turistmål. Hit hittar både svenskar, tyskar och holländare. Inom kort kommer ett 40-tal stora husbilar från Tyskland för att stanna några dagar. De har Kybacka älgpark som ett delmål på sin veckolånga resa genom Sverige. Sedan de firat midsommar i Rättvik ställs kosan till Kybacka älgpark för älgsafari och olika aktiviteter. Inte minst bjuds de på en älgmiddag.

– De upplevs älgarna som riktigt exotiska och intresset för älg är rekordstort, säger Marie Hansson.

I älgparken kan besökarna också komma älgen in på livet så att säga och uppleva vår Skogens konung på behagligt klappavstånd. En nyhet i år är det stora viltvatten som anlagts och uppskattas av älgarna.

– De plaskar där jämt, även när det regnar som de senaste dagarna, säger hon.

Kybacka älgpark har tidigare i vår fått leverera en av fjolårets tjurkalvar, Ivanhoe, till Kolmårdens djurpark. Där går han i dag runt i den stora familjeparken och har hittat en zebra som sin bästa kompis. Totalt har i dag Kybacka älgpark totalt nio älgar, tjuren Dennis och de båda älgkorna Ellen och Klara, två av fjolårets kalvar en ungtjur och en kviga och nu fyra småkalvar.